fbpx

Dela kostnaden utan att hyra ut

ihopa hjälper dig att bilda din delningsgrupp och att samarbeta

Delningsavtal och försäkring ger ett bekymmersfritt delande

Dina möjligheter

Ta in "delägare" för säsongen

Istället för att hyra ut båten till en ny person varje gång så hittar du 1 eller 2 personer som får hyra in sig för sommaren, som att ni samägde båten.

Ge dina vänner access

Tillåt dina vänner att använda din båt genom att bjuda in dem till en delningscirkel. De kommer vilja bidra på sitt sätt, genom att hjälpa till vid nästa reparation etc.

Ta in en riktig delägare

Frigör kapital och dela löpande kostnaden och arbetsbördan. 60% av båtarna i Sverige delas - eftersom det är en perfekt affär. ihopa hjälper dig att få det att hända.

Delning på ett enkelt sätt

1. Bilda din grupp

Starta ett gratis och icke-bindande initiativ för din båt och bjud in dina vänner. Du kan också göra gruppen offentlig så kommer vi att fylla gruppen för dig. Oroa dig inte, du håller kontrollen i vem du låter vara med.

2. Transparent & tryggt

Vårt delningsavtal hjälper er att enas om reglerna för delandet. Om det är en vän-grupp kan ni skippa det om det känns onödigt. Vi hjälper också till med försäkringar så att ni är skyddade.

3. Enkelt delande

Med ihopa blir delandet enkelt. Vi ger er samarbetsverktyg såsom bokningskalender, utläggslogg, chatt och mycket mer. Och vi lägger till funktionalitet hela tiden i takt med att behoven uppstår.

Starta din grupp

Delning gjord enkel & säker

Bilda din grupp

Bjud in vänner, grannar eller träffa andra fantaster. Vi hjälper dig att bygga din grupp genom vårt nätverk eller genom marknadsplatsen.

Bokningskalender

Organisera användandet genom den gemensamma bokningskalendern.

Utläggsredovisning

Håll koll på alla eventuella utlägg och dela dem rättvist (beroende på valt upplägg).

Transparent & Tryggt

Vårt delningsavtal hanterar “vad händer om”-frågor. Vi hjälper också att se till att ni är rätt försäkrade.

Kommunicera

Chatten i ihopa gör att all kommunikation samlas på ett ställe. Väldigt bra över tiden.

Ha koll på användningen

Använd loggarna för att hålla koll på användning, skötsel mm.

Delning gjord enkel & säker

Bilda din grupp

Bjud in vänner, grannar eller träffa andra fantaster. Vi hjälper dig att bygga din grupp genom vårt nätverk eller genom marknadsplatsen.

Bokningskalender

Organisera användandet genom en gemensam bokningskalender.

Utläggsredovisning

Håll koll på alla eventuella utlägg och dela dem rättvist beroende på upplägg.

Transparent & Tryggt

Vårt delningsavtal hanterar “vad händer om”-frågor. Vi hjälper också att se till att ni är rätt försäkrade.

Kommunicera

Chatten i ihopa gör att all kommunikation samlas på ett ställe. Väldigt bra över tiden.

Ha koll på användningen

Använd loggarna för att hålla koll på användning, skötsel mm.

Vad säger våra användare?

"Jag har min båt i Skanstull i Stockholm och använder den bara några ggr per år. Lite för mkt ansträngning och pengar för det. Nu har jag tagit in en delägare så kostnaden och arbetsbördan är plötsligt halverad!"
Maria
Andelsbåt i Vaxholmen
"Jag testade att dela båten en säsong till att börja med. Det funkade utmärkt så vi fortsatte. Jag är fortfarande formellt ägare men den andra familjen betalar skäligt och vi delar på hamnvaktande etc. Verktygen på ihopa underlättar samarbetet så det funkar supersmidigt."
Olaf
Andelsbåt i Kungsholmen
"Jag erbjöd min båt för vardagar endast då jag själv bara åker ut på helgerna. Hittade ett trevligt par som nu använder båten när inte jag gör det. Perfekt upplägg där de hjälper till både ekonomiskt och praktiskt och alltid lämnar båten i perfekt skick."
Jonas
Andelsbåt i Dalarö

Det fina med gruppkonsumtion är att det finns många anledningar till det. Det främsta är ofta ekonomin – det blir ju halva priset eller mindre om man samäger något. Sen har vi klimatet – ju mer vi använder varje tillverkar produkt desto färre behöver vi tillverka. Dessutom kan en grupp motivera inköp av en kvalitéprodukt och det är mkt bättre än slit-o-släng. Och som om inte det vore nog finns det ytterligare fördelar som beror lite på exakt vad man delar på. T ex större saker såsom en båt tar mycket tid till underhåll mm. Den arbetsbördan är fint att dela på. Slutligen så finns det lite mjuka värden såsom att det kan bli en fin gemenskap kring ett ägodelen och även att kunskap kring ägodelen kan överföras effektivt inom gruppen. Det här gäller förstås även om man inte går hela vägen till att vara samägare men låter någon vara med och nyttja båten men betala för sig i tid och pengar.

Grundprincipen är att det är ett jämställt samägande, dvs målet är att alla medlemmar går in med lika mycket pengar, delar broderligt på eventuell arbetsbörda och sedan samsas rättvist om nyttjandet. I praktiken är det omöjligt att uppnå millimeterrättvisa men det spelar mindre roll så länge alla tycker att samägandet på det stora hela är positivt.

Ja, det finns försäkringar som täcker. Förhoppningsvis täcker den du redan har och vi kan hjälpa dig att kolla upp det. Det bästa är om varje person i gruppen står som förmånstagare på försäkringen och det vet vi att minst 1 svenskt försäkringsbolag erbjuder.

Vi har tagit fram ett delägaravtal utifrån vår erfarenhet från massa olika människor som varit delägare i något. Dessutom har vi använt flera olika jurister under processen. Avtalet är tänkt att fungera för alla produkter. I dagsläget täcker det generella avtalet inte fastigheter och inte heller fordon såsom bilar (hör av dig i så fall så ger vi dig ett annat). Avtalet reglerar alla situationer som vi kommit i kontakt med eller kunnat föreställa oss kunna hända. Det inkluderar hur gruppen tar beslut i olika situationer, och inte minst hur gruppen ska upplösas om det behövs. Att ha ett delägaravtal är bra då det förebygger konflikter och ger handlingskraft när det behövs, t ex när något gått sönder.

Om ni inte ska vara riktiga delägare utan en person ska äga hela men vill dela nyttjandet så hjälper vi er att avtala utefter era önskemål. Det gör vi så gärna för vi vill skräddarsy det avtalet för just hur ni vill att det ska fungera.

ihopa är ett företag specialiserat på att underlätta för folk att konsumera tillsammans. Vi lär oss hela tiden och feedback är välkommen. Vi går gärna den extra milen och tar fram skräddarsydda lösningar för just dig!

Våra samarbetspartners

Frågor? Vi är här för dig!​

Vi pratar gärna! Skicka oss ett email till info@ihopa.com eller använd formuläret här.

ihopa (Coneeds AB)
Org.nr: 559122-4190
SEDELVÄGEN 12
129 32 Hägersten
Stockholms län
Sweden

LOGGA IN 
MARKETPLACEe
OM OSS
IHOPA FÖR DITT FÖRETAG
FAQ