fbpx

Förverkliga din kajakdröm. Tillsammans.

ihopa hjälper dig att bilda din delningsgrupp och att samarbeta

Delägaravtal och försäkring ger ett bekymmersfritt andelsägande

1. Hitta delägare

Starta ett initiativ för din kajak (eller något annat) och bjud in vänner eller grannar. Du kan också låta dig bli ihopmatchad med andra likasinnade nära dig. Oroa dig inte, du håller i kontroll vem du låter vara med.

2. Transparent & tryggt

Vårt delägaravtal hjälper er att enas om reglerna för delandet. Om det är en vän-grupp kan ni skippa det om det känns onödigt. Vi hjälper också till med försäkringar så att ni är skyddade.

3. Enkelt delande

Med ihopa blir delandet enkelt. Vi ger er samarbetsverktyg såsom bokningskalender, utläggslogg, chatt och mycket mer. Och vi lägger till funktionalitet hela tiden i takt med att det behovet uppstår.

Starta ditt initiativ nu

Låt oss matcha dig​

Starta ditt initiativ nu

Låt oss matcha dig​

Starta ditt initiativ nu

Gratis & icke-bindande

Låt oss matcha ihop dig

Gratis & icke-bindande

Delning gjord enkel & säker

Bilda din grupp

Bjud in vänner, grannar eller träffa andra fantaster. Vi hjälper dig att bygga din grupp genom vårt nätverk eller genom marknadsplatsen.

Bokningskalender

Se till att alla får rättvis tillgång genom att använda vår bokningskalender.

Utläggsredovisning

Håll koll på alla eventuella utlägg och dela dem rättvist.

Transparent & Tryggt

Vårt delägaravtal är gjort för andelsägande och hanterar “vad händer om”-frågor. Vi hjälper också att se till att ni är rätt försäkrade.

Kommunicera

Chatten i ihopa gör att all kommunikation samlas på ett ställe. Väldigt bra över tiden.

Ha koll på användningen

Använd loggarna för att hålla koll på användning, skötsel mm.

Vad säger våra användare?

"Jag köpte en andelskajak med grannarna till sommarstället. Sen blev det en till och nu har vi tre kajaker som vi delar. Så nu kan jag ta med familjen ut när de blir sugna."
Kalle
3 kajaker i Norrtälje
"Jag har velat ha en kajak länge men förvaringsfrågan i innerstan är svår. Men genom att dela en kajak så kunde vi unna oss att betala för förvaring i en båtklubb då kostnaden blev liten per person."
Eva
delar en kajak på kungsholmen
"Det här är perfekt för en sån som mig som bara kommer ut på vattnet typ 2 gånger i månaden. Min grupp köpte en begagnad kajak så kostnaden per person blev nästan försumbar. Sjukt bra."
Alex
Delar en kajak i Västerås

Det fina med gruppkonsumtion är att det finns många anledningar till det. Det främsta är ofta ekonomin – det blir ju halva priset eller mindre. Sen har vi klimatet – ju mer vi använder varje tillverkar produkt desto färre behöver vi tillverka. Dessutom kan en grupp motivera inköp av en kvalitéprodukt och det är mkt bättre än slit-o-släng. Och som om inte det vore nog finns det ytterligare fördelar som beror lite på exakt vad man delar på. T ex större saker såsom en båt tar mycket tid till underhåll mm. Den arbetsbördan är fint att dela på. Slutligen så finns det lite mjuka värden såsom att det kan bli en fin gemenskap kring ett ägodelen och även att kunskap kring ägodelen kan överföras effektivt inom gruppen.

Grundprincipen är att det är ett jämställt samägande, dvs målet är att alla medlemmar går in med lika mycket pengar, delar broderligt på eventuell arbetsbörda och sedan samsas rättvist om nyttjandet. I praktiken är det omöjligt att uppnå millimeterrättvisa men det spelar mindre roll så länge alla tycker att samägandet på det stora hela är positivt.

96% av svenskarna har en hemförsäkring. Många produkter och situationer är täckta genom den. Kolla med ditt försäkringsbolag om du är osäker (eller låt oss göra det för dig). Men generellt kan sägas att hemförsäkringar täcker det du äger medan du använder det. Du behöver inte äga hela. Däremot varierar det vad självrisken är och vilka olyckor som täcks, och för vilka produkter. För lite större kapitalvaror finns det ofta specialiserade sakförsäkringar, t ex för drönare och olika fordon. Det är utmärkt – är man en grupp så är det värt pengarna att teckna en generös försäkring då förstås även försäkringspremien delas på gruppen. Vi hjälper gärna till att hitta en bra försäkring just för dig. T ex båtar vet vi att det finns ett svenskt försäkringsbolag där upp till 5 delägare kan stå på försäkringen. Vi på ihopa är på gång med en försäkring som täcker alla grupper som använder vår tjänst. Och tills dess kan du räkna med att vi är mycket tillmötesgående om din grupp skulle drabbas av något där vi har möjlighet att hjälpa till.

Vi har tagit fram ett delägaravtal utifrån vår erfarenhet från massa olika människor som varit delägare i något. Dessutom har vi använt flera olika jurister under processen. Avtalet är tänkt att fungera för alla produkter. I dagsläget täcker det generella avtalet inte fastigheter och inte heller fordon såsom bilar (hör av dig i så fall så ger vi dig ett annat). Avtalet reglerar alla situationer som vi kommit i kontakt med eller kunnat föreställa oss kunna hända. Det inkluderar hur gruppen tar beslut i olika situationer, och inte minst hur gruppen ska upplösas om det behövs. Att ha ett delägaravtal är bra då det förebygger konflikter och ger handlingskraft när det behövs, t ex när något gått sönder.

ihopa är ett företag specialiserat på att underlätta för folk att konsumera tillsammans. Vi lär oss hela tiden och feedback är välkommen. Vi går gärna den extra milen och tar fram skräddarsydda lösningar för just dig!

Våra samarbetspartners

Frågor? Vi är här för dig!​

Vi pratar gärna! Skicka oss ett email till info@ihopa.com eller använd formuläret här.

ihopa (Coneeds AB)
Org.nr: 559122-4190
SEDELVÄGEN 12
129 32 Hägersten
Stockholms län
Sweden

LOGGA IN 
MARKETPLACEe
OM OSS
IHOPA FÖR DITT FÖRETAG
FAQ