fbpx

Vi har märkt en sak väldigt tydligt. Att paddla kajak är något som tilltalar de flesta! Och det är ju inte så svårt att förstå. Bra träning i kombination med en lugnande naturupplevelse på vattnet är svårslaget! Och ändå är det något som de flesta inte gör pga att de helt enkelt inte har tillgång till någon kajak. Att köpa en själv är för många uppenbarligen för dyrt och/eller så saknas en lämplig förvaringsplats.

Det finns en lösning och det är förstås att dela kajak. Man skulle kunna kalla det en andelskajak. Vi på ihopa har börjat samarbeta med Melker, en svensk kajaktillverkare med riktigt fina kajaker. Tillsammans vill vi hjälpa folk att förverkliga sina kajakdrömmar med detta koncept. Vi hjälper till med allt, från ax till limpa.

Så hur funkar det? Det första steget är att bilda en grupp. Och där finns flera vägar att gå. Målet är att alla i gruppen ska bo så nära varandra som möjligt. Därför är det en självklarhet att fråga ens grannar om de vill vara med. Har man tur så kan gruppen bildas med folk endast från ens gata! Se bara till att få med någon med möjlighet att förvara. Så om man bor på en gata med lägenheter kan det vara smart att också låta någon villaägare få vara med. Och då kommer vi in på en annan väg, nämligen att fråga vänner och bekanta som bor hyfsat nära. Om gruppen fortfarande behöver fler delägare så kan man låta oss på ihopa matcha din grupp med andra intresserade.

Summan av kardemumman är att det inte är svårt att bilda en grupp. Men börja med att fråga grannarna och vänner som bor nära.

Sen då? Ja, när gruppen är komplett så får alla gruppens medlemmar ingå ett gemensamt delägaravtal. Det finns ett bra sådant på ihopa.com när man registrerar gruppen där. Sen samlar gruppledaren in pengar och gör köpet av den kajak som gruppen har kommit överens om att köpa.

När kajaken väl levererats är det bara att börja paddla! Eller nåja, det kan ju vara smart att använda bokningskalendern. Orolig för att den kommer att vara upptagen just när du vill ha den? Lugn – visst kan det hända någon gång, men vi vet att kajaker vanligtvis mest står oanvända trots allt, så det är osannolikt att det kommer hända mer än en enstaka gång per säsong. Ja, med brasklapp för om du vill paddla varje dag men de som vill det bör nog skaffa en helt själv istället.

Låter detta som något för dig? Tveka inte – sätt igång nu direkt! Gå till Melkers hemsida och läs om deras fantastiska kajaker. Om du är uppmärksam kan du också se att där nu finns en särskild knapp för “köp tillsammans” som gör att du kommer igång med endast ett klick typ. 🙂

Vi hoppas att fler ska upptäcka det smarta med en andelskajak. Och varför stanna där? När väl gruppen är etablerad kan man ju för en mycket låg kostnad lägga till en SUP-bräda att dela på. Och sen kanske en dubbelkajak också så man kan ta med hela familjen på paddlingen.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *