fbpx

sälj ditt sommarhus och behåll det

ihopa hjälper dig att bilda din delningsgrupp och att samarbeta

Delningsavtal och försäkring ger ett bekymmersfritt delande

Dina möjligheter

Ta in "delägare" för säsongen

Istället för att hyra ut stugan till en ny person varje gång så hittar du 1 eller 2 personer som får hyra in sig för sommaren.

Ge dina vänner access

Tillåt dina vänner att använda din stugan genom att bjuda in dem till en delningscirkel. De kommer vilja bidra på sitt sätt, genom att hjälpa till vid nästa reparation etc.

Ta in en delägare

Frigör kapital och dela löpande kostnaden och arbetsbördan. 40% av stugan i Sverige delas - eftersom det är en perfekt affär. ihopa hjälper dig att få det att hända.

Delning på ett enkelt sätt

1. Bilda din grupp

Starta ett gratis och icke-bindande initiativ för din stugan och bjud in dina vänner. Du kan också göra gruppen offentlig så kommer vi att fylla gruppen för dig. Oroa dig inte, du håller kontrollen i vem du låter vara med.

2. Transparent & tryggt

Vårt delningsavtal hjälper er att enas om reglerna för delandet. Vi bistår hela vägen från ax till limpa med formaliteterna beroende på upplägg. Vi hjälper också till med försäkringar så att ni är skyddade.

3. Enkelt delande

Med ihopa blir delandet enkelt. Vi ger er samarbetsverktyg såsom bokningskalender, utläggslogg, chatt och mycket mer. Och vi lägger till funktionalitet hela tiden i takt med att behoven uppstår.

Starta din grupp

Delning gjord enkel & säker

Bilda din grupp

Bjud in vänner, grannar eller träffa andra fantaster. Vi hjälper dig att bygga din grupp genom vårt nätverk eller genom marknadsplatsen.

Bokningskalender

Organisera användandet genom den gemensamma bokningskalendern.

Utläggsredovisning

Håll koll på alla eventuella utlägg och dela dem rättvist (beroende på valt upplägg).

Transparent & Tryggt

Vårt delningsavtal hanterar “vad händer om”-frågor. Vi hjälper också att se till att ni är rätt försäkrade.

Kommunicera

Chatten i ihopa gör att all kommunikation samlas på ett ställe. Väldigt bra över tiden.

Ha koll på användningen

Använd loggarna för att hålla koll på användning, skötsel mm.

Delning gjord enkel & säker

Bilda din grupp

Bjud in vänner, grannar eller träffa andra fantaster. Vi hjälper dig att bygga din grupp genom vårt nätverk eller genom marknadsplatsen.

Bokningskalender

Organisera användandet genom en gemensam bokningskalender.

Utläggsredovisning

Håll koll på alla eventuella utlägg och dela dem rättvist beroende på upplägg.

Transparent & Tryggt

Vårt delningsavtal hanterar “vad händer om”-frågor. Vi hjälper också att se till att ni är rätt försäkrade.

Kommunicera

Chatten i ihopa gör att all kommunikation samlas på ett ställe. Väldigt bra över tiden.

Ha koll på användningen

Använd loggarna för att hålla koll på användning, skötsel mm.

Vad säger våra användare?

"Jag och min familj hyr en stuga vid Vänern på arrende ända sedan 60-talet. Vi brukar använda den max 5 veckor per sommar. Jag erbjöd en kusin att hyra in sig bara för sommaren. Det var 20 år sen och vi blev nöjda så vi fortsätter så varje år. Helt perfekt faktiskt. Hade inte haft råd att ha kvar det annars nu när man är pensionär."
Olof
Stuga vid Vänern
"Efter att det funkat så bra med det här konceptet för min båt så lade jag även ut mitt sommarställe. ihopa hjälpte mig att hitta en annan väldigt kompatibel familj och vi kom överens om att testa en sommar och låta dem hyra. Om det funkar så får de köpa in sig på riktigt om något år eller två."
Olaf
Fritidshus i Dalarö
"Jag och min fru börjar bli lite för gamla för att orka med att sköta ett sommarställe själva. Dessutom är vi ändå där lite för lite. Vi sålde halva huset till en trevlig familj och nu delar vi på på både glädje och börda. Eller ärligt talat så kanske jag glider undan det tyngsta arbetet men jag kompenserar för det på andra sätt. Och deras son tycks gilla att ta i så det går bra ändå."
Erik
Sommarhus i Östergötland

Det finns många anledningar. Främsta är väl ekonomin – det blir en superbra kalkyl. Att äga sommarställe innebär en del arbete och även den bördan kan delas. Sen finns det lite oväntade fördelar, t ex att gruppen har tillgång till mer erfarenhet och kunskap vilket alltid är bra för att underhålla en fastighet.

Det är ganska likt en bostadsrättsförening. Delägarna går in med lika mycket pengar var och sedan delas det löpande underhållet. Om någon redan äger hela stället så görs en värdering och så får de nya delägarna köpa in sig till marknadsvärde.

Man samsas sedan om nyttjandet och det finns många smarta sätt att fördela tiderna. Man kan ha rullande schema, t ex vecka 25-27, vecka 28-30 och vecka 31-33 och så roterar man varje år. Och för övriga året kan man använda en mer dynamisk modell där man bokar det man vill men med vissa begränsningar så det blir rättvist.

Ja, det är vanligt att fastigheter ägs av flera individer och det har ingen betydelse.

Vi har tagit fram ett delägaravtal utifrån vår erfarenhet från massa olika människor som varit delägare i något. Dessutom har vi använt flera olika jurister under processen. Avtalet är tänkt att fungera för alla produkter. I dagsläget täcker det generella avtalet inte fastigheter och inte heller fordon såsom bilar (hör av dig i så fall så ger vi dig ett annat). Avtalet reglerar alla situationer som vi kommit i kontakt med eller kunnat föreställa oss kunna hända. Det inkluderar hur gruppen tar beslut i olika situationer, och inte minst hur gruppen ska upplösas om det behövs. Att ha ett delägaravtal är bra då det förebygger konflikter och ger handlingskraft när det behövs, t ex när något gått sönder.

Om ni inte ska vara riktiga delägare utan en person ska äga hela men vill dela nyttjandet så hjälper vi er att avtala utefter era önskemål. Det gör vi så gärna för vi vill skräddarsy det avtalet för just hur ni vill att det ska fungera.

ihopa är ett företag specialiserat på att underlätta för folk att konsumera tillsammans. Vi lär oss hela tiden och feedback är välkommen. Vi går gärna den extra milen och tar fram skräddarsydda lösningar för just dig!

Våra samarbetspartners

Frågor? Vi är här för dig!​

Vi pratar gärna! Skicka oss ett email till info@ihopa.com eller använd formuläret här.

ihopa (Coneeds AB)
Org.nr: 559122-4190
SEDELVÄGEN 12
129 32 Hägersten
Stockholms län
Sweden

LOGGA IN 
MARKETPLACEe
OM OSS
IHOPA FÖR DITT FÖRETAG
FAQ