fbpx

Aktivera din kajak - dela den

ihopa hjälper dig att bilda din delningsgrupp och att samarbeta

Delningsavtal och försäkring ger ett bekymmersfritt delande

Dina möjligheter

Ta in "delägare" för säsongen

Istället för att hyra ut kajaken till en ny person varje gång så hittar du 1 eller 2 personer som får hyra in sig för sommaren.

Ge dina vänner access

Tillåt dina vänner att använda din kajak genom att bjuda in dem till en delningscirkel. De kommer vilja bidra på sitt sätt, genom att hjälpa till vid nästa reparation etc eller ge dig access till deras prylar.

Ta in en delägare

Få en eller två delägare som du delar din kajak med. Dela glädjen och kostnaden och minska ditt ekologiska fotavtryck.

Delning på ett enkelt sätt

1. Bilda din grupp

Starta ett gratis och icke-bindande initiativ för din kajak och bjud in dina vänner. Du kan också göra gruppen offentlig så kommer vi att fylla gruppen för dig. Oroa dig inte, du håller kontrollen i vem du låter vara med.

2. Transparent & tryggt

Vårt delningsavtal hjälper er att enas om reglerna för delandet. Om det är en vän-grupp kan ni skippa det om det känns onödigt. Vi hjälper också till med försäkringar så att ni är skyddade.

3. Enkelt delande

Med ihopa blir delandet enkelt. Vi ger er samarbetsverktyg såsom bokningskalender, utläggslogg, chatt och mycket mer. Och vi lägger till funktionalitet hela tiden i takt med att behoven uppstår.

Starta ditt initiativ

Delning gjord enkel & säker

Bilda din grupp

Bjud in vänner, grannar eller träffa andra fantaster. Vi hjälper dig att bygga din grupp genom vårt nätverk eller genom marknadsplatsen.

Bokningskalender

Organisera användandet genom den gemensamma bokningskalendern.

Utläggsredovisning

Håll koll på alla eventuella utlägg och dela dem rättvist (beroende på valt upplägg).

Transparent & Tryggt

Vårt delningsavtal hanterar “vad händer om”-frågor. Vi hjälper också att se till att ni är rätt försäkrade.

Kommunicera

Chatten i ihopa gör att all kommunikation samlas på ett ställe. Väldigt bra över tiden.

Ha koll på användningen

Använd loggarna för att hålla koll på användning, skötsel mm.

Delning gjord enkel & säker

Bilda din grupp

Bjud in vänner, grannar eller träffa andra fantaster. Vi hjälper dig att bygga din grupp genom vårt nätverk eller genom marknadsplatsen.

Bokningskalender

Organisera användandet genom en gemensam bokningskalender.

Utläggsredovisning

Håll koll på alla eventuella utlägg och dela dem rättvist beroende på upplägg.

Transparent & Tryggt

Vårt delningsavtal hanterar “vad händer om”-frågor. Vi hjälper också att se till att ni är rätt försäkrade.

Kommunicera

Chatten i ihopa gör att all kommunikation samlas på ett ställe. Väldigt bra över tiden.

Ha koll på användningen

Använd loggarna för att hålla koll på användning, skötsel mm.

Vad säger våra användare?

"Jag köpte en andelskajak med grannarna till sommarstället. Sen blev det en till och nu har vi tre kajaker som vi delar. Så nu kan jag ta med familjen ut när de blir sugna."
Kalle
3 kajaker i Norrtälje
"Jag har velat ha en kajak länge men förvaringsfrågan i innerstan är svår. Men genom att dela en kajak så kunde vi unna oss att betala för förvaring i en båtklubb då kostnaden blev liten per person."
Eva
delar en kajak på Kungsholmen
"Det här är perfekt för en sån som mig som bara vill paddla typ 2 gånger i månaden. Jag hyr nu in mig i en kajak som ligger precis där jag bor. Sjukt bra och mycket rimlig kostnad."
Alex
Hyr in sig i Malmökajak

Det fina med gruppkonsumtion är att det finns många anledningar till det. Det främsta är ofta ekonomin – det blir ju halva priset eller mindre. Sen har vi klimatet – ju mer vi använder varje tillverkar produkt desto färre behöver vi tillverka. Dessutom kan en grupp motivera inköp av en kvalitéprodukt och det är mkt bättre än slit-o-släng. Sen har vi förvaringsfrågan som ofta kan vara utmanande. Men med en grupp så kanske någon i gruppen kan förvara den och annars har man råd att hyra in sig på kajakhotell och dela den kostnaden.

Grundprincipen är att det är ett jämställt samägande, dvs målet är att alla medlemmar går in med lika mycket pengar, delar broderligt på eventuell arbetsbörda och sedan samsas rättvist om nyttjandet. I praktiken är det omöjligt att uppnå millimeterrättvisa men det spelar mindre roll så länge alla tycker att samägandet på det stora hela är positivt.

96% av svenskarna har en hemförsäkring. Många produkter och situationer är täckta genom den. Kolla med ditt försäkringsbolag om du är osäker (eller låt oss göra det för dig). Men generellt kan sägas att hemförsäkringar täcker det du äger medan du använder det. Du behöver inte äga hela. Däremot varierar det vad självrisken är och vilka olyckor som täcks, och för vilka produkter. För lite större kapitalvaror finns det ofta specialiserade sakförsäkringar, t ex för drönare och olika fordon. Det är utmärkt – är man en grupp så är det värt pengarna att teckna en generös försäkring då förstås även försäkringspremien delas på gruppen. Vi hjälper gärna till att hitta en bra försäkring just för dig. T ex båtar vet vi att det finns ett svenskt försäkringsbolag där upp till 5 delägare kan stå på försäkringen. Vi på ihopa är på gång med en försäkring som täcker alla grupper som använder vår tjänst. Och tills dess kan du räkna med att vi är mycket tillmötesgående om din grupp skulle drabbas av något där vi har möjlighet att hjälpa till.

Vi har tagit fram ett delägaravtal utifrån vår erfarenhet från massa olika människor som varit delägare i något. Dessutom har vi använt flera olika jurister under processen. Avtalet är tänkt att fungera för alla produkter. I dagsläget täcker det generella avtalet inte fastigheter och inte heller fordon såsom bilar (hör av dig i så fall så ger vi dig ett annat). Avtalet reglerar alla situationer som vi kommit i kontakt med eller kunnat föreställa oss kunna hända. Det inkluderar hur gruppen tar beslut i olika situationer, och inte minst hur gruppen ska upplösas om det behövs. Att ha ett delägaravtal är bra då det förebygger konflikter och ger handlingskraft när det behövs, t ex när något gått sönder.

Om ni inte ska vara riktiga delägare utan en person ska äga hela men vill dela nyttjandet så hjälper vi er att avtala utefter era önskemål. Det gör vi så gärna för vi vill skräddarsy det avtalet för just hur ni vill att det ska fungera.

ihopa är ett företag specialiserat på att underlätta för folk att konsumera tillsammans. Vi lär oss hela tiden och feedback är välkommen. Vi går gärna den extra milen och tar fram skräddarsydda lösningar för just dig!

Våra samarbetspartners

Frågor? Vi är här för dig!​

Vi pratar gärna! Skicka oss ett email till info@ihopa.com eller använd formuläret här.

ihopa (Coneeds AB)
Org.nr: 559122-4190
SEDELVÄGEN 12
129 32 Hägersten
Stockholms län
Sweden

LOGGA IN 
MARKETPLACEe
OM OSS
IHOPA FÖR DITT FÖRETAG
FAQ