fbpx

MARKETPLACE        OM OSS      LOGGA IN     IHOPA FÖR DITT FÖRETAG      IHOPA BLOG       

ihopa FAQ

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. Har du fler frågor så hör gärna av dig, antingen per mail eller direkt i live-chatten.

Det fina med gruppkonsumtion är att det finns många anledningar till det. Det främsta är ofta ekonomin – det blir ju halva priset eller mindre. Sen har vi klimatet – ju mer vi använder varje tillverkad produkt desto färre behöver vi tillverka. Dessutom kan en grupp motivera inköp av kvalitéprodukter och det är mkt bättre än slit-o-släng. Slutligen så finns det lite mjuka värden såsom att det kan bli en fin gemenskap kring delandet och man kanske rent av hjälper varandra med vissa moment såsom att såga ned ett träd.

Egentligen samma fördelar som att äga tillsammans men med ytterligare några till! Dels behöver medlemmarna inte gå in med stora belopp – istället betalas hyrkostnaden löpande. Sen är det ingen bindningstid. Gruppen kan avsluta hyran när så önskas.

Grundprincipen är att det är ett jämställt samägande, dvs målet är att alla medlemmar går in med lika mycket pengar och sedan samsas rättvist om nyttjandet. I praktiken är det omöjligt att uppnå millimeterrättvisa men det spelar mindre roll så länge alla tycker att samägandet på det stora hela är positivt.

Egentligen samma sak som att äga tillsammans, bara lite enklare.

Vi tar hand om den åt er. Dvs vi kommer ut till er med hela skåpet och gör installationen med allt vad det innebär.

Egentligen ganska likt tvättstugan. Varje maskin kan bokas av varje medlem och sen användas.

Ihopa bjuder på alla digitala funktioner såsom marknadsplatsen för att bilda gruppen, bokningskalendern etc. Produkterna i sig (såsom ett grannskåp med trädgårdsmaskiner) kostar förstås att köpa eller hyra.

Varje person betalar för sin andel, antingen endast en gång om det är ett köp, eller månatligen om det är en hyrlösning. Man kan betala med kort eller faktura.

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränsen. Det finns folk som delar allt från en t-shirt till en stor båt. Det passar generellt utmärkt för saker som används lagom ofta, typ mer än 1 gång per år men mindre än 1 gång i veckan. Och där passar ju trädgårdsmaskiner in perfekt! i synnerhet lättanvända trädgårdsmaskiner som inte krånglar och som går på batteri och är tysta…

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränsen. Det finns folk som delar allt från en t-shirt till en hjärtstartare till en stor båt. Det passar generellt utmärkt för saker som används lagom ofta, typ mer än 1 gång per år men mindre än 1 gång i veckan. Och där passar ju trädgårdsmaskiner in perfekt! i synnerhet lättanvända trädgårdsmaskiner som inte krånglar och som går på batteri och är tysta…

Att ha ett avtal i gruppen är förstås frivilligt, men rekommenderas! Vi har tagit fram ett delägaravtal utifrån vår erfarenhet från massa olika människor som varit delägare i något. Dessutom har vi använt flera olika jurister under processen. Avtalet är tänkt att fungera för alla produkter. Avtalet reglerar alla situationer som vi kommit i kontakt med eller kunnat föreställa oss kunna hända. Det inkluderar hur gruppen tar beslut i olika situationer, och inte minst hur gruppen ska upplösas om det behövs. Att ha ett delägaravtal är bra då det förebygger konflikter och ger handlingskraft när det behövs, t ex när något gått sönder. Det går att välja bort att använda avtalet på ihopa om man ändå föredrar att inte ha något. Avtalet gäller inte för fordon eller fastigheter.

För trädgårdsmaskiner är svaret givet – i ett gemensamt skåp! För andra produkter så blir svaret mer varierande – beror på pryl helt enkelt!

Inga problem! Antingen säljer du dessa. Vi kan göra det extra enkelt för dig och köpa dem av dig för marknadspris. Och är det en fin maskin som du tycker gott kan duga för ert grannskåp så kan du låta den ingå i grannskåpet. Självklart räknar vi då av marknadsvärdet för den från din betalning så att det blir fair and square.

ihopa är ett företag specialiserat på att underlätta för folk att konsumera tillsammans. Vi har ett samarbete med Husqvarna som möjliggör att fler kan få access till riktigt bra maskiner på ett hållbart sätt. Vi lär oss hela tiden och feedback är välkommen. Vi går gärna den extra milen och tar fram skräddarsydda lösningar för just ditt grannskap.

Frågor? Vi är här för dig!​

Vi pratar gärna! Skicka oss ett email till info@ihopa.com eller använd formuläret här.

ihopa (Coneeds AB)
Org.nr: 559122-4190
SEDELVÄGEN 12
129 32 Hägersten
Stockholms län
Sweden

LOGGA IN 
MARKETPLACE
OM OSS
IHOPA FÖR DITT FÖRETAG
FAQ

ihopa (Coneeds AB)
Org.nr: 559122-4190
SEDELVÄGEN 12
129 32 Hägersten
Stockholms län
Sweden

LOGGA IN 
MARKETPLACE
OM OSS
IHOPA FÖR DITT FÖRETAG
FAQ