fbpx

När det pratas om delningsekonomi så nämns ofta trädgårdsmaskiner som exempel. Det är lätt att förstå varför – de används ju alldeles för lite! Det delas också friskt bland trädgårdsägare. Åtminstone sådant som man behöver en enstaka gång, t ex en motorsåg eller stege – det drar vi oss inte för att be om att få låna. Och många smarta trädgårdsägare går samman och köper en robotgräsklippare, en trimmer eller en snöslunga tillsammans.

Men för att nå hela vägen och dela på ett mer effektivt sätt så behövs ett nytt tänk. Moderna trädgårdsmaskiner är batteridrivna och batterierna kostar en bra slant. Men de kan i gengäld användas till alla maskiner så det finns en viss instegströskel men sedan blir det billigare för varje maskin som läggs till i maskinparken. Det fina med batteridrivet är att de kräver mindre omsorg och är lättanvända. Som gjorda för att dela helt enkelt. Lägg till ett smart skåp så blir potentialen uppenbar!

Vi har tagit fram en lösning som passar utmärkt för trädgårdsägare men även för kolonilotter. Det är extremt kostnadseffektivt eftersom det går bra att vara många hushåll som delar maskiner. Skåpet har digitalt lås och har en egen dedikerad webbsida där bokning kan ske.

Vilka maskiner ska man dela då? Här är några mycket delningsvänliga prylar som finns i batteridrivna versioner:
* Gräsklippare
* Trimmer
* Häcksax
* Motorsåg

Bäst av allt – vi har tagit fram en affärsmodell som gör att man kan välja fritt om man ska köpa eller hyra skåpet. Och det är flexibelt vilka maskiner som ska ingå. T ex kan man lägga till högtryckstvätt och en stege. Bara fantasin sätter gränserna. Om några i gruppen redan har maskiner så är det inget problem – vi köper gärna dessa för marknadsvärde och ser till att de hittar nya ägare. Läs mer om upplägget här.

Om du är intresserad så är det bara att höra av dig. Vi hjälper dig att pejla intresset med grannarna och med hela processen från ax till limpa. Det finns ingen anledning att tveka – det här är det nya smarta sättet att dela trädgårdsmaskiner på!


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *