fbpx

Är det inte fantastiskt att svenskarna tycks vara positiva till ökade flygskatter? Historiskt har befolkningen inte direkt varit överförtjust i ökade skatter, så länge det inte samtidigt fört med sig en fördel för den egna plånboken.

Så vad har hänt egentligen? Kan det vara så att svenskarna helt plötsligt fått klimatångest? Och inte lite heller, hela 48% av de tillfrågade i en undersökning av SvD/SIFO är positiva till den nya flygskatten! Klart färre, 33%, är negativa.

Så bra då! Det kanske kan vara på sin plats med lite klimatångest. WWF hävdar exempelvis att det hade behövts 4,2 jordklot om hela jordens befolkning levt och konsumerat som svenskarna.

Det är nog för mycket begärt att folk ska avstå från konsumtion endast för att minska sitt miljöavtryck. Däremot gör vi gärna miljömässiga val när förutsättningarna är rätt!

Troligen kan de flesta av oss välja tåget istället för flyg, trots att det tar längre tid, om en flygskatt gör flyget avsevärt dyrare.

Många väljer ekologisk mat, men inte bara för att det är bra för miljön, utan också för att det är bra för våra kroppar. Smakar det inte godare också?

Sen ska vi inte glömma att många gånger är det miljövänliga alternativet billigare och ändå väljer vi bort det. Exempelvis bilåkning generellt när det finns möjlighet att åka kollektivt. Där finns uppenbarligen negativa aspekter med att åka kollektivt som för många fäller avgörandet till bilens fördel.

Men slutligen, var passar samägande in? Det är ju extremt mycket billigare än att äga själv. Klart att det vanligtvis är lite besvärligt, men med ihopa blir det ordentligt mycket enklare! Som bonus minskar din klimatångest jättemycket! Testa! Ordinationen är lite oklar. Men ju mer du äger tillsammans med andra desto mindre klimatångest. Hur stor dos samägande just du behöver får du ta reda på själv. Lycka till!


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *